The Future of Food

Publicado en Noticias
0

Del 3 al 5 d’abril 2008 tindrà lloc una nova edició del projecte NOW. Trobades en el present continu a la seu del CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5). NOW és una reflexió sobre el present a partir de les transformacions científiques, tecnològiques, artístiques, socials i espirituals que estan succeint en l’inici del s. XXI.

Creiem que algunes de les activitats d’aquest NOW poden ser del vostre interès:

Divendres 4 d’abril a les 17.30 h. Auditori CCCB

DOCUMENTAL: The Future of Food, 2005, 88′, ve. estrena

Dirigit per Deborah Koons Garcia

Presentació a càrrec de Miquel Ortega

The Future of Food ens confronta amb el problema dels aliments genèticament modificats, de les patents alimentàries i dels subsidis de la indústria a les universitats i altres grups d’investigació. Els monocultius d’aliments genèticament modificats alteren l’ecosistema, les

patents arruïnen els agricultors autònoms afavorint les grans corporacions com Monsanto i els subsidis de la indústria falsegen els resultats dels laboratoris, deixant que els avenços tecnològics acabin sent regulats per les gran companyies. Davant d’aquesta situació global, comença a sorgir una nova agricultura.

Divendres 4 d’abril a les 19.30 h. Hall CCCB

CONFERÈNCIA: Obesos i afamats: la batalla de l’alimentació

Raj Patel i Paul Nicholson

Moderat per Miquel Ortega

Aquesta sessió planteja una gran paradoxa global: per primera vegada, el nombre de persones que passen gana en el planeta ha estat superat pel de les persones que tenen problemes de sobrepès. La producció necessària per a aquesta sobrealimentació del món desenvolupat ha creat uns sistemes d’agricultura insostenibles. En aquest context, es fa inevitable un qüestionament de la revolució verda, així com l’activació del debat sobre els aliments transgènics, el paper de les multinacionals en aquesta crisi i el seu control de les patents de llavors.

Miquel Ortega, co-coordinador de la revista Ecología Política i col·laborador de la campanya “No et mengis el món”, moderarà un diàleg

entre Raj Patel, autor del llibre Obesos y famélicos: El impacto de la globalización en el sistema alimentario mundial y Paul Nicholson,

representant de Vía Campesina per Europa.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

La cinquena edició de NOW explora tres grans paradoxes del present.

– Els avenços científics permeten un coneixement inèdit de l’Univers però la contaminació lumínica no ens permet veure els estels.

– Per primera vegada, el nombre d’habitants amb sobrepès del planeta ha superat el dels que passen gana.

– Les noves tecnologies de la informació comencen a estar a l’abast d’un nombre cada cop més ampli de ciutadans però el control dels seus sistemes operatius està en mans d’una minoria.

Vegeu el programa sencer de las jornades a:

www.cccb.org/now/

Dijous 3 d’abril, obert de les 17 h a les 21.30 h

Divendres 4 i dissabte 5 d’abril, obert de les 11 h a les 22 h

Montalegre, 5 | 08001 Barcelona | 933 064 100 |

www.cccb.org <http://www.cccb.org/>

FINS AVIAT,

SLOW FOOD BARCELONA VÁZQUEZ MONTALBÁN

Deja tu comentario con

Los comentarios están cerrados.